Wdrażanie systemu HACCP "krok po kroku" - Onepress
ISBN: 978-8-3936-7001-7
stron: 56, Format: ebook
Data wydania: 2014-11-04
Księgarnia: Onepress
Cena książki: 21,45 zł (poprzednio: 25,54 zł)
Oszczędzasz: 16% (-4,09 zł)
Chcesz wdrożyć HACCP w Twojej firmie?
Zrób to samemu, bez problemów i mnożenia zbędnej dokumentacji.
W tym ebooku znajdziesz:
- najlepsze rady praktyka
- wzory dokumentacji systemu HACCP
- przykłady rozwiązań konkretnych problemów
- przykłady uproszczenia systemu i dokumentacji
- porównanie wymagań HACCP i ISO 22000
Autorka, która na co dzień pracuje i ma styczność z systemem HACCP, prowadzi czytelnika przez kolejne etapy budowy systemu, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniami w prosty i przystępny sposób.
Osoby które kupowały "Wdrażanie systemu HACCP "krok po kroku"", wybierały także:
- Od hierarchii do turkusu, czyli jak zarządzać w XXI wieku 58,64 zł, (12,90 zł -78%)
- Firma jako CAŁOŚĆ. Porządkowanie chaosu korporacyjnego/Corporate Global Thinking 58,64 zł, (12,90 zł -78%)
- Szef, który myśli, bo warto i się opłaca 58,64 zł, (12,90 zł -78%)
- Psychologia szefa 3. Zrozumieć zespół. Fenomen małej grupy 64,78 zł, (14,90 zł -77%)
- Lepszy pracodawca. Jak autentyczny employer branding zmienia biznes, rynek pracy i ludzi 53,75 zł, (12,90 zł -76%)
Spis treści
Wdrażanie systemu HACCP "krok po kroku" eBook -- spis treści
Wstęp
Wprowadzenie
ETAP I Powołanie zakładowego zespołu ds. HACCP, tzw. zespół bezpieczeństwa żywności
ETAP II Opis produktu (właściwości wyrobu gotowego)
ETAP III Przeznaczenie konsumenckie, zamierzone użycie
ETAP IV Sporządzenie schematu technologicznego procesu
ETAP V Weryfikacja schematu technologicznego w praktyce
ETAP VI Analiza zagrożeń
ETAP VII Ustalenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP)
ETAP VIII Ustalenie limitów krytycznych
ETAP IX Ustalenie systemu monitoringu
ETAP X Ustalenie działań naprawczych (korekcja)
ETAP XI Określenie zasad weryfikacji systemu
ETAP XII Ustalenie zasad tworzenia dokumentacji
Podsumowanie
Załącznik nr 1