Ugotuj swój biznes - Onepress
ebook
Autor: Rachel HofstetterTÅ‚umaczenie: Marcin Barski
ISBN: 978-83-639-6597-6
stron: 224, Format: ebook
Data wydania: 2014-05-30
Księgarnia: Onepress
Cena książki: 24,90 zł
Jeśli na co dzień wypiekasz pyszne chleby na zakwasie, latem przygotowujesz setki słoiczków z przetworami, a w weekendy twoja kuchnia zamienia się w małą cukiernię. Jeśli znajomi i rodzina nie mogą wyjść z podziwu nad twoimi zdolnościami kulinarnymi, a ty zaczynasz się zastanawiać, czy nie warto zamienić swojej pasji w biznes... koniecznie sięgnij po tę inspirującą publikację.
Autorka – Rachel Hofstetter – zaprezentowaÅ‚a w niej sylwetki amerykaÅ„skich przedsiÄ™biorców gastronomicznych, którzy zarabiajÄ… na swojej miÅ‚oÅ›ci do gotowania. Od smakowych maseÅ‚ czekoladowych, przez domowÄ… granolÄ™ i sos do spaghetti, po wina kalifornijskie w przystÄ™pnych cenach, otrzymujemy wglÄ…d w inspirujÄ…cÄ… różnorodność branży kulinarnej, poznajemy przedsiÄ™biorców, ich poÅ›wiÄ™cenie i drogÄ™ do sukcesu.
Dzięki tym wywiadom, otrzymasz praktyczne wskazówki, jak odnieść sukces w branży gastronomicznej, oraz: jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym; jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych; co musisz wiedzieć o prawnych regulacjach rynku spożywczego; dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem; jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi, organiczną żywnością, winami i napojami alkoholowymi; co każdy przedsiębiorca chciałby usłyszeć już na pierwszym etapie zakładania firmy; dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem.
Autorka – Rachel Hofstetter – zaprezentowaÅ‚a w niej sylwetki amerykaÅ„skich przedsiÄ™biorców gastronomicznych, którzy zarabiajÄ… na swojej miÅ‚oÅ›ci do gotowania. Od smakowych maseÅ‚ czekoladowych, przez domowÄ… granolÄ™ i sos do spaghetti, po wina kalifornijskie w przystÄ™pnych cenach, otrzymujemy wglÄ…d w inspirujÄ…cÄ… różnorodność branży kulinarnej, poznajemy przedsiÄ™biorców, ich poÅ›wiÄ™cenie i drogÄ™ do sukcesu.
Dzięki tym wywiadom, otrzymasz praktyczne wskazówki, jak odnieść sukces w branży gastronomicznej, oraz: jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym; jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych; co musisz wiedzieć o prawnych regulacjach rynku spożywczego; dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem; jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi, organiczną żywnością, winami i napojami alkoholowymi; co każdy przedsiębiorca chciałby usłyszeć już na pierwszym etapie zakładania firmy; dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem.
Dowiedz się, jak zamiłowanie do gotowania zmienić w dobrze prosperujący biznes kulinarny.
Osoby które kupowały "Ugotuj swój biznes", wybierały także:
- Lepszy pracodawca. Jak autentyczny employer branding zmienia biznes, rynek pracy i ludzi 53,75 zł, (12,90 zł -76%)
- Growth Hacker Marketing. O przyszłości PR, marketingu i reklamy. Wydanie rozszerzone 34,86 zł, (12,90 zł -63%)
- GURU KULTU..RY 34,86 zł, (12,90 zł -63%)
- Pułapki small biznesu. 133 mity, które niszczą Twoją firmę 29,32 zł, (12,90 zł -56%)
- Inteligencja finansowa. Co kryją liczby. Przewodnik menedżera. Wydanie II 69,00 zł, (31,05 zł -55%)
Spis treści
Ugotuj swój biznes eBook -- spis treści
- Okładka
- PochwaÅ‚y dla książki Ugotuj swój biznes
- Wprowadzenie - WiÄ™c chcesz sprzedać swój sÅ‚ynny sos spaghetti?
- 1. Warto kombinować! (Love Grown Foods)
- 2. Jak stworzyć dobrze sprzedający się, dochodowy produkt! (Kopali Organics)
- 3. Tworzenie i rozwijanie marki (Tasty)
- 4. Tajemnice bezpieczeństwa żywności i rozwoju (EVOL)
- 5. Skomplikowany świat produkcji (Marys Gone Crackers)
- 6. PotÄ™ga udziaÅ‚ów (Justins Nut Butters)
- 7. Jak prostota wygrywa na póÅ‚ce sklepowej (HINT)
- 8. Robienie zamieszania (POPCHIPS)
- 9. Genialny model finansowy (Cameron Hughes Wines)
- 10. Sprzedawanie luksusu (Vosges Haut-Chocolat)
- Dodatkowe porady
- Podziękowania
- O autorce
- Karta redakcyjna