reklama - zainteresowany?

Zarz - Onepress

Zarz
ebook
Autor: Adam Hamrol
ISBN: 9788301228330
stron: 360, Format: ebook
Data wydania: 2023-01-30
Ksi臋garnia: Onepress

Cena ksi膮偶ki: 79,20 z艂 (poprzednio: 99,00 z艂)
Oszcz臋dzasz: 20% (-19,80 z艂)

Dodaj do koszyka Zarz

Ksi

Dodaj do koszyka Zarz

 

Osoby kt贸re kupowa艂y "Zarz", wybiera艂y tak偶e:

  • Udzia
  • Rachunkowo
  • Rezerwy celowe w systemie rachunkowo
  • Rachunkowo
  • Changing Paradigm for Inventory Management in a Supply Chain Context

Dodaj do koszyka Zarz

Spis tre艣ci

Zarz膮dzanie i in偶ynieria jako艣ci eBook -- spis tre艣ci

  • Ok艂adka
  • Strona tytu艂owa
  • Strona redakcyjna
  • Spis tre艣ci
  • Prolog. Z聽jako艣ci膮 do Rzeczywisto艣ci 4.0
    • 1. Jako艣膰 d贸br jako stymulator wzrostu i聽rozwoju
      • 1.1. Permanentny deficyt jako艣ci
      • 1.2. Permanentny deficyt jako艣ci stymulatorem wzrostu i聽rozwoju gospodarczego
      • 1.3. Permanentny deficyt jako艣ci katalizatorem rozwoju naukowo-technicznego
    • 2. Czwarta rewolucja przemys艂owa
    • 3. Rzeczywisto艣膰 4.0
    • Bibliografia
  • Wprowadzenie
    • 1. Zakres ksi膮偶ki
    • 2. Uk艂ad ksi膮偶ki
    • 3. Literatura
    • 4. Adresaci ksi膮偶ki
    • 5. Podzi臋kowania
  • Rozdzia艂 1. Postrzeganie i聽definiowanie jako艣ci
    • 1.1. Postrzeganie jako艣ci
      • 1.1.1. Troch臋 historii
      • 1.1.2. Konteksty postrzegania jako艣ci produktu
    • 1.2. Potrzeby, oczekiwania i聽wymagania
    • 1.3. W艂a艣ciwo艣ci jako艣ciowe produkt贸w
      • 1.3.1. Metaw艂a艣ciwo艣ci wyrob贸w i聽us艂ug
      • 1.3.2. Marketingowe w艂a艣ciwo艣ci wyrob贸w
      • 1.3.3. Marketingowe w艂a艣ciwo艣ci us艂ug
      • 1.3.4. Procesowe w艂a艣ciwo艣ci wyrob贸w
      • 1.3.5. Procesowe w艂a艣ciwo艣ci us艂ug
    • 1.4. Jako艣膰 w聽cyklu 偶ycia produktu
      • 1.4.1. Cykl 偶ycia produktu
      • 1.4.2. 艁a艅cuch jako艣ci
      • 1.4.3. Kluczowe znaczenie etapu projektowania
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 2. Ocena jako艣ci
    • 2.1. Podstawowe poj臋cia
      • 2.1.1. Ocena, obserwacja, pomiar
      • 2.1.2. Dane liczbowe oraz dane opisowe
      • 2.1.3. Skale pomiarowe
      • 2.1.4. Niezgodno艣膰 i聽wada
    • 2.2. Ocena jako艣ci
      • 2.2.1. Ocena jako艣ci produkt贸w finalnych perspektywa klienta
      • 2.2.2. Ocena jako艣ci produkt贸w w聽procesie realizacji perspektywa wykonawcy
    • 2.3. Mierniki satysfakcji klient贸w
    • 2.4. Mierniki jako艣ci proces贸w
      • 2.4.1. Mierniki odnosz膮ce si臋 do niezgodno艣ci (DPU, DPO, DPMO)
      • 2.4.2. Mierniki odnosz膮ce si臋 do jednostek zgodnych/niezgodnych (p, ppm, FTY)
      • 2.4.3. Wska藕nik zdolno艣ci jako艣ciowej (Cp, Cpk)
      • 2.4.4. Poziom sigma
      • 2.4.5. Wska藕nik OEE
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 3. Planowanie jako艣ci produkt贸w
    • 3.1. Etapy planowania jako艣ci produktu
    • 3.2. Identyfikacja potrzeb i聽oczekiwa艅 klient贸w
      • 3.2.1. Model Kano
      • 3.2.2. Mapa jako艣ci produktu
    • 3.3. Wsp贸艂tworzenie produkt贸w przez klient贸w
      • 3.3.1. Masowa kastomizacja
      • 3.3.2. Konfiguratory produkt贸w
      • 3.3.3. Design Thinking
    • 3.4. Projektowanie produktu
      • 3.4.1. Innowacyjno艣膰 produktu
      • 3.4.2. Quality Function Deployment
      • 3.4.3. Systemy projektowania
      • 3.4.4. Zapewnianie niezawodno艣ci, bezpiecze艅stwa i聽ekologiczno艣ci聽wyrob贸w
    • 3.5. Ocena ryzyka
      • 3.5.1. Przegl膮d, weryfikacja oraz walidacja
      • 3.5.2. Badania prototypu
      • 3.5.3. FMEA produktu
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 4. Planowanie i聽zapewnienie zdolno艣ci jako艣ciowej proces贸w realizacji produktu
    • 4.1. Zdolno艣膰 jako艣ciowa procesu
      • 4.1.1. Dob贸r technologii
      • 4.1.2. Dob贸r parametr贸w procesu
      • 4.1.3. Zapewnienie warunk贸w pracy
      • 4.1.4. Standaryzacja pracy
      • 4.1.5. Praktyki 5S
      • 4.1.6. Zapobieganie powstawaniu b艂臋d贸w i聽wczesne ich wykrywanie
      • 4.1.7. Utrzymanie zdolno艣ci jako艣ciowej
    • 4.2. Kwalifikacja dostawc贸w
    • 4.3. Weryfikacja zdolno艣ci jako艣ciowej procesu
      • 4.3.1. Kontrola pierwszej sztuki
      • 4.3.2. Testowanie zdolno艣ci jako艣ciowej
      • 4.3.3. Planowanie kontroli jako艣ci
    • 4.4. FMEA procesu
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 5. Kontrola jako艣ci
    • 5.1. Planowanie kontroli jako艣ci
    • 5.2. System pomiarowo-kontrolny
      • 5.2.1. Skuteczno艣膰 kontroli
      • 5.2.2. Sprz臋t pomiarowo-kontrolny
      • 5.2.3. Badanie przydatno艣ci system贸w pomiarowych
      • 5.2.4. Badanie przydatno艣ci systemu kontroli organoleptycznej i聽wizyjnej
      • 5.2.5. Nadzorowanie i聽obs艂uga sprz臋tu pomiarowo-kontrolnego
    • 5.3. Kontrola selekcjonuj膮ca stuprocentowa i聽wyrywkowa
    • 5.4. Statystyczna kontrola odbiorcza partii wyrob贸w
      • 5.4.1. Ryzyko odbiorcy i聽dostawcy
      • 5.4.2. Kontrola alternatywna
      • 5.4.3. Kontrola liczbowa
    • 5.5. Statystyczna kontrola procesu
    • 5.6. Statystyczne sterowanie procesem karty kontrolne
      • 5.6.1. Stabilno艣膰 procesu zak艂贸cenia naturalne i聽specjalne
      • 5.6.2. Karty kontrolne liczbowe
      • 5.6.3. Karty kontrolne alternatywne
      • 5.6.4. Og贸lne wytyczne do projektowania kart kontrolnych
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 6. Zapewnienie jako艣ci w聽dystrybucji i聽eksploatacji. Badanie opinii klient贸w
    • 6.1. Zapewnienie i聽ochrona jako艣ci w聽dystrybucji
      • 6.1.1. Czynniki zagra偶aj膮ce
      • 6.1.2. Opakowanie, magazynowanie i聽transport
    • 6.2. Eksploatacja i聽serwis
      • 6.2.1. Zu偶ywanie i聽starzenie si臋 wyrobu
      • 6.2.2. Instrukcja obs艂ugi
      • 6.2.3. Serwis
      • 6.2.4. R臋kojmia i聽gwarancja
    • 6.3. Koniec 偶ycia wyrobu
    • 6.4. Badanie oczekiwa艅 i聽satysfakcji klient贸w
      • 6.4.1. Metody bada艅
      • 6.4.2. Dob贸r pr贸by
      • 6.4.3. Pytania ankietowe
      • 6.4.4. Przeprowadzenie bada艅
      • 6.4.5. Analiza i聽prezentacja wynik贸w bada艅
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 7. Cel, funkcje oraz zasady zarz膮dzania jako艣ci膮
    • 7.1. Cele i聽funkcje zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 7.1.1. Cele zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 7.1.2. Funkcje zarz膮dzania jako艣ci膮
    • 7.2. Zasady zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 7.2.1. Orientacja na klienta
      • 7.2.2. Przyw贸dztwo
      • 7.2.3. Zaanga偶owanie ludzi
      • 7.2.4. Podej艣cie procesowe
      • 7.2.5. Doskonalenie
      • 7.2.6. Podejmowanie decyzji na podstawie dowod贸w
      • 7.2.7. Dba艂o艣膰 o聽relacje
    • 7.3. Koncepcje zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 7.3.1. Ewolucja koncepcji zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 7.3.2. TQM
      • 7.3.3. Six Sigma
      • 7.3.4. Kaizen
      • 7.3.5. Znormalizowane systemy zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 7.3.6. Lean Six Sigma
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 8. Znormalizowane systemy zarz膮dzania jako艣ci膮
    • 8.1. System zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 8.1.1. Poziomy zaawansowania systemu zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 8.1.2. Przes艂anki do wprowadzania znormalizowanego systemu zarz膮dzania jako艣ci膮
    • 8.2. Normy dotycz膮ce system贸w zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 8.2.1. Normalizacja i聽organizacje normalizacyjne
      • 8.2.2. Normy ISO serii 9000
      • 8.2.3. Normy bran偶owe
      • 8.2.4. Integracja system贸w
    • 8.3. Wymagania normy ISO 9001
    • 8.4. Projektowanie system贸w zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 8.4.1. Etapy projektowania systemu
      • 8.4.2. Deklaracja kierownictwa oraz og艂oszenie polityki jako艣ci
      • 8.4.3. Dzia艂ania przygotowawcze
      • 8.4.4. Identyfikacja proces贸w i聽dokumentowanie
    • 8.5. Nadzorowanie i聽certyfikacja
      • 8.5.1. Audyt
      • 8.5.2. Audyt wewn臋trzny
      • 8.5.3. Przegl膮d systemu
      • 8.5.4. Certyfikacja
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 9. Doskonalenie
    • 9.1. Idea doskonalenia
      • 9.1.1. Doskonalenie a聽rozwi膮zywanie problem贸w
      • 9.1.2. Doskonalenie a聽post臋p i聽innowacje
      • 9.1.3. Cykl doskonalenia
    • 9.2. Narz臋dzia doskonalenia
      • 9.2.1. Klasyfikacja
      • 9.2.2. Opis wybranych narz臋dzi
    • 9.3. Planowanie i聽prowadzenie eksperyment贸w
      • 9.3.1. Czynniki oraz interakcja czynnik贸w
      • 9.3.2. Plany eksperyment贸w stosowane w聽doskonaleniu proces贸w
      • 9.3.3. Plan jednoczynnikowy
      • 9.3.4. Plan z聽sekwencyjn膮 zmian膮 czynnik贸w OFAT
      • 9.3.5. Plan czynnikowy dwupoziomowy
      • 9.3.6. Wst臋pna selekcja czynnik贸w
      • 9.3.7. Eksperyment pasywny
    • 9.4. Prowadzenie projektu wed艂ug metodyki DMAIC
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 10. Koszty jako艣ci
    • 10.1. 殴r贸d艂a koszt贸w jako艣ci
    • 10.2. Klasyfikacja koszt贸w jako艣ci
    • 10.3. Ewidencjonowanie oraz wska藕niki koszt贸w jako艣ci
    • 10.4. Modele koszt贸w jako艣ci
      • 10.4.1. Model z聽optymalnym, niezerowym poziomem niezgodno艣ci
      • 10.4.2. Model z聽minimum koszt贸w jako艣ci przy zero niezgodno艣ci
    • Bibliografia
  • Rozdzia艂 11. Jako艣膰, in偶ynieria jako艣ci i聽zarz膮dzanie jako艣ci膮 w聽Rzeczywisto艣ci 4.0
    • 11.1. Produkty i聽jako艣膰 4.0
      • 11.1.1. Produkty 4.0
      • 11.1.2. Rozpowszechnienie produkt贸w 4.0
      • 11.1.3. Jako艣膰 produkt贸w 4.0
    • 11.2. In偶ynieria jako艣ci w聽Rzeczywisto艣ci 4.0
      • 11.2.1. Technologie 4.0
      • 11.2.2. Technologie 4.0 i聽produkty 4.0 w聽in偶ynierii jako艣ci
    • 11.3. Technologie 4.0 w聽in偶ynierii jako艣ci
      • 11.3.1. Profilowanie klient贸w
      • 11.3.2. Wykorzystywanie sprawdzonych rozwi膮za艅 systemy KBE
      • 11.3.3. Udzia艂 klienta w聽konfigurowaniu produktu w聽rzeczywisto艣ci wirtualnej
      • 11.3.4. Szybkie prototypowanie wyrob贸w technologie przyrostowe
      • 11.3.5. Prototypy cyfrowe
      • 11.3.6. Kontrola jako艣ci in-line systemy wizyjne
      • 11.3.7. Prognozowanie zdolno艣ci jako艣ciowej procesu diagnostyka procesu
      • 11.3.8. Zdalne monitorowanie i聽serwisowanie wyrob贸w
    • 11.4. Zarz膮dzanie jako艣ci膮 w聽Rzeczywisto艣ci 4.0
      • 11.4.1. Potrzeba ewolucji koncepcji zarz膮dzania jako艣ci膮
      • 11.4.2. Nowe aspekty zasad zarz膮dzania jako艣ci膮
    • Bibliografia
  • Epilog. Zagro偶enia i聽wyzwania w聽pogoni cz艂owieka za jako艣ci膮
    • Bibliografia
  • Za艂膮cznik. Tablica rozk艂adu normalnego
  • O Autorze
  • Przypisy

Dodaj do koszyka Zarz

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe nale偶膮 do wydawnictwa Helion S.A.