reklama - zainteresowany?

Uwarunkowania innowacyjno - Onepress

Uwarunkowania innowacyjno
ebook
Autor: Diana Wr
ISBN: 978-83-66159-50-1
stron: 339, Format: ebook
Data wydania: 2023-01-01
Księgarnia: Onepress

Cena książki: 39,00 zł (poprzednio: 60,00 zł)
Oszczędzasz: 35% (-21,00 zł)

Nakład wyczerpany

Problematyka innowacyjno

Spis treści

Uwarunkowania innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w kontekście stosowania koncepcji otwartych innowacji eBook -- spis treści

WstÄ™p 

Introduction 
RozdziaÅ‚ 1. Innowacje i innowacyjność w ujÄ™ciu teoretycznym 
1.1. Innowacje – podstawowe aspekty teoretyczne 
1.1.1. Istota, źródÅ‚a i rodzaje innowacji 
1.1.2. Proces innowacyjny – istota, struktura, modele 
1.1.3. Istota i cechy przedsiÄ™biorstwa innowacyjnego 
1.1.4. Cele i efekty wdrażania innowacji w przedsiÄ™biorstwach 
1.2. Innowacyjność przedsiÄ™biorstw 
1.2.1. Innowacyjność przedsiÄ™biorstw – istota i pomiar 
1.2.2. Innowacyjność jako źródÅ‚o przewagi konkurencyjnej
przedsiÄ™biorstw 
1.3. Podsumowanie 

RozdziaÅ‚ 2. Uwarunkowania innowacyjnoÅ›ci przedsiÄ™biorstw 
2.1. Istota i znaczenie uwarunkowań w stymulowaniu innowacyjności
przedsiÄ™biorstw 
2.2. Klasyfikacja zewnętrznych uwarunkowań innowacyjności
przedsiÄ™biorstw 
2.3. Klasyfikacja wewnętrznych uwarunkowań innowacyjności
przedsiÄ™biorstw 
2.3.1. Wielkość przedsiębiorstwa i okres jego funkcjonowania
na rynku 
2.3.2. Zasoby przedsiębiorstwa
2.3.3. System komunikacji 
2.3.4. Postawa wobec zmian jako atrybut kultury organizacyjnej 
2.3.5. Struktura organizacyjna 
2.3.6. Orientacja rynkowa 
2.3.7. Orientacja na uczenie siÄ™ 
2.4. Podsumowanie 

RozdziaÅ‚ 3. Otwarte innowacje – nowa generacja modeli procesów
innowacyjnych
3.1. Otwarte innowacje – charakterystyka modelu
3.2. WspóÅ‚praca w procesach otwartych innowacji 
3.3. Uwarunkowania stosowania koncepcji otwartych innowacji 
3.4. Otwarte innowacje w przemyÅ›le spożywczym 
3.5. Podsumowanie

RozdziaÅ‚ 4. Metodyka badawcza 
4.1. Uzasadnienie podjęcia badań i cele badawcze
4.2. Metodyka badaÅ„ iloÅ›ciowych 
4.2.1. Model i hipotezy badawcze 
4.2.2. Opis narzÄ™dzia badawczego 
4.2.3. Zastosowana procedura badawcza 
4.2.4. Charakterystyka badanej próby 
4.3. Metodyka badaÅ„ jakoÅ›ciowych 
4.4. Podsumowanie 

Rozdział 5. Innowacyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
oraz jej uwarunkowania w Å›wietle prowadzonych badaÅ„ 
5.1. Wstępna analiza przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w oparciu
o dane GUS 
5.1.1. Analiza sytuacji ekonomicznej i innowacyjności
przedsiÄ™biorstw przemysÅ‚u spożywczego w Polsce 
5.1.2. Analiza sytuacji ekonomicznej i innowacyjności
przedsiÄ™biorstw przemysÅ‚u spożywczego w województwie
lubelskim 
5.2. Innowacyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego
w województwie lubelskim oraz jej uwarunkowania – wyniki badaÅ„
wÅ‚asnych 
5.2.1. Diagnoza wybranych aspektów dziaÅ‚alnoÅ›ci innowacyjnej
badanych przedsiÄ™biorstw 
5.2.2. Ocena poziomu innowacyjnoÅ›ci badanych przedsiÄ™biorstw 
5.2.3. Identyfikacja uwarunkowań innowacyjności badanych
przedsiÄ™biorstw 
5.3. Podsumowanie i wnioski z badaÅ„ 

Rozdział 6. Otwarte innowacje w przedsiębiorstwach przemysłu
spożywczego w województwie lubelskim – wyniki badaÅ„ 
6.1. Partnerzy wspóÅ‚pracy w procesach otwartych innowacji oraz
identyfikacja szans i zagrożeÅ„ zwiÄ…zanych z ich realizacjÄ… 
6.2. Identyfikacja uwarunkowań stosowania koncepcji otwartych innowacji
w badanych przedsiÄ™biorstwach 
6.3. Zależność pomiędzy podejmowaniem działalności kooperacyjnej
w zakresie innowacji a poziomem innowacyjności badanych
przedsiÄ™biorstw 
6.4. Modele otwartych innowacji wybranych przedsiębiorstw przemysłu
spożywczego w województwie lubelskim – studia przypadków
6.5. Podsumowanie i wnioski z badań
ZakoÅ„czenie 

Concluding section
Bibliografia
Spis tabel 
Spis rysunków 
Spis wykresów 
ZaÅ‚Ä…czniki 

Code, Publish & WebDesing by CATALIST.com.pl



(c) 2005-2024 CATALIST agencja interaktywna, znaki firmowe należą do wydawnictwa Helion S.A.