Kuchnia weganki - Onepress

ISBN: 978-83-7582-370-7
stron: 140, okładka: mi
Data wydania: 2008-05-08
Księgarnia: Onepress
Cena książki: 22,42 zł (poprzednio: 29,89 zł)
Oszczędzasz: 25% (-7,47 zł)
Osoby które kupowały "Kuchnia weganki", wybierały także:
- Udzia 0,00 zł
- Rachunkowo 0,00 zł
- Changing Paradigm for Inventory Management in a Supply Chain Context 0,00 zł
- Rachunkowo 0,00 zł
- Rezerwy celowe w systemie rachunkowo 0,00 zł
Spis treści
Kuchnia weganki -- spis treści
<ul><li> Refleksja nad wegetarianizmem</li><li>Nasze zdrowie to poszanowanie natury i życia zwierząt</li><li>Gdy postanowiłam odżywiać się zgodnie z naturą</li><li>Co i jak powinniśmy jadać?</li><li>Ogólne zalecenia dr Bernarda Jensena</li><li>Artretyzm, reumatyzm, osteoporoza</li><li>O surówkach</li><li>Surówki i dania z dzikich roślin</li><li>Potrawy gotowane</li><li>Dlaczego mleko i jego przetwory nie służą zdrowiu?</li><li>A mięso? Czy służy zdrowiu?</li><li>O zamiennikach mleka i mięsa</li><li>Niebezpieczne przyprawy</li><li>Jak skomponować przyprawy służące zdrowiu?</li><li>Jakie stosować zioła przyprawowe?</li><li>Przechowywanie warzyw</li><li>Kiszenie barszczu białego i warzyw</li><li>Koncentrat pomidorowy</li><li>Kiszone buraki</li><li>Przepisy wege kuchni</li><li>Gomasio </li><li>Spirygne </li><li>Surówki</li><li>Zdrowotna surówka</li><li>Marchewka z jabłkiem</li><li>Marchewka z chrzanem</li><li>Surówka z cykorii</li><li>Surówka z selera</li><li>Surówka z włoszczyzny</li><li>Surówka z kalafiora i pomidorów</li><li>Surówka z kapusty pekińskiej</li><li>Surówka z kiszonych ogórków</li><li>Surówka z papryki</li><li>Surówka z kiszonej kapusty</li><li>Surówka z dyni</li><li>Coś do pieczywa zamiast wędlin, masła i nabiału</li><li>Zamiast masła</li><li>Masło czosnkowe</li><li>Pasta z drożdży</li><li>Pasta z kaszy jaglanej</li><li>Pasta z ryżu i zielonego groszku</li><li>Pasztety jarskie (bez pieczenia w piekarniku)</li><li>Pasztet z kaszy gryczanej</li><li>Pasztet pieczarkowy</li><li>Powidła śliwkowe </li><li>Pasta orzechowo-kakaowa</li><li>Smalec wg przepisu Grażyny:</li><li>Masło orzechowe, sezamowe, słonecznikowe</li><li>Pasta ze skiełkowanego słonecznika</li><li>Majonez z ryżu</li><li>Pasta - serek topiony</li><li>Zupy</li><li>Zasmażki </li><li>Kartoflanka</li><li>Zalewajka</li><li>Biały barszcz</li><li>Czerwony barszcz</li><li>Czerwony barszcz z kiszonych buraczków</li><li>Barszcz z buraków zalewany żurem</li><li>Krupnik</li><li>Kapuśniak z kiszonej kapusty</li><li>Kapuśniak z białej lub czerwonej kapusty</li><li>Zupa z kiszonych ogórków</li><li>Barszczyk ukraiński</li><li>Zupa jarzynowa</li><li>Zupy jarzynowe tematyczne</li><li>Rosół jarski</li><li>Boczniak na gęsto /niby-flaczki/</li><li>Zupa pomidorowa czysta</li><li>Zupa pomidorowa z ryżem</li><li>Botwina</li><li>Zupa z suszonego zielonego groszku</li><li>Grochówka</li><li>Zupa fasolowa</li><li>Zupa z cieciorki</li><li>Zupa z soczewicy</li><li>Zupa szczawiowa</li><li>Zupa z ziemniakami i makaronem</li><li>Barszcz wołyński</li><li>Zupa cebulowa</li><li>Zupa orzechowa </li><li>Dania drugie</li><li>Kapusta z grochem</li><li>Gołąbki</li><li>Bigos jarski</li><li>Bigos jarski lub z kostką sojową</li><li>Fasolka po bretońsku</li><li>Ciasto naleśnikowe</li><li>Krokiety</li><li>Pierogi </li><li>Ciasto na pierogi</li><li>Farsze do krokietów i pierogów</li><li>Kasza jaglana z brokułami</li><li>Sosy</li><li>Sos do spaghetti</li><li>Sos pomidorowy</li><li>Sos z grzybów (pieczarek, boczniaków, leśnych)</li><li>Sos z suszonych grzybów</li><li>Sos jarzynowy</li><li>Sos cebulowy</li><li>Sos dyniowo-pomidorowy</li><li>Dodatki do ziemniaków, kasz i makaronów</li><li>Gulasz z cukinii lub kabaczka</li><li>Gulasz z kostki sojowej lub granulatu i warzyw</li><li>Kabaczek lub cukinia zamiast kotleta</li><li>Por do drugiego dania</li><li>Duszone warzywa do drugiego dania</li><li>Marchewka z groszkiem</li><li>Kapusta Parzybroda jako potrawa jednodaniowa</li><li>Łazanki - jako samodzielna potrawa</li><li>Kotleciki jarskie</li><li>Kotleciki z kaszy jęczmiennej</li><li>Warzywa lub pieczarki w cieście</li><li>Ryż z warzywami danie samodzielne</li><li>Bukiet z jarzyn</li><li>Dynia, brukiew lub kalarepa oprószona mąką</li><li>Leczo</li><li>Dynia w sosie pomidorowym</li><li>Kalarepa</li><li>Szaszłyki</li><li>Kapusta włoska lub biała z wody</li><li>Szparagi z wody</li><li>Pieczarki, boczniaki lub grzyby leśne</li><li>Dania specjalne</li><li>Ryba po grecku </li><li>Bukiet jarzynowo-owocowy</li><li>Koreczki</li><li>Sałatka z ryżu</li><li>Sałatka jarzynowa polska</li><li>Melon z owocami w majonezie</li><li>Kisiel chlebowy </li><li>Żmudzka sałatka z marchwi </li><li>Bakłażan z pieczarkami</li><li>Wegańskie ciasta</li><li>Wywar z buraka cukrowego</li><li>Wywar z lukrecji</li><li>Makowiec</li><li>Ciasto pomarańczowe</li><li>Szarlotka</li><li>Szybki jabłecznik</li><li>Ciasto pieczone na patyku</li><li>Snak amarantusowy z orzechami</li><li>Keks z kaszy jaglanej</li><li>Ciasto owocowe lub z orzechami</li><li>Ciasto drożdżowe</li><li>Kulki z płatków owsianych</li><li>Piernik z marchwi</li><li>Ciasteczka słone</li><li>Lody</li><li>Truskawkowobanananowe</li><li>Melba</li><li>Lody z bananów i kiwi</li><li>Lody winogronowo-bananowe</li><li>Napoje</li><li>Kwas buraczany jako napój</li><li>Mleko orzechowe</li><li>Mleko z konopi </li><li>Napoje owocowo-orzechowe</li><li>Zamiast jajka</li><li>Bibliografia </li></ul>